This question was previously asked in

DSSSB TGT Computer Science General Section - 7 Aug 2021 Shift 1

- 10 hours
- 16 hours
- 12 hours
- 14 hours

Option 2 : 16 hours

Ace your Speed Time and Distance preparations for Boat and River with us and master Quantitative Aptitude for your exams. Learn today!

**Given:**

The downstream speed of boat = 20 km/hr

The speed of stream = 4 km/hr

**Concept:**

Speed of downstream = Speed of boat + Speed of stream

Speed of upstream = Speed of boat - Speed of stream

**Calculation:**

⇒ The speed of boat = 20 - 4 = 16 km/hr

⇒ Time taken in downstream = 160/20 = 8 hours

⇒ Time taken in upstream = 96/(16 - 4) = 96/12 = 8 hours

⇒ The total time taken = 8 + 8 = 16 hours

**∴ The required result will be 16 hours.**

India’s **#1 Learning** Platform

Start Complete Exam Preparation

Daily Live MasterClasses

Practice Question Bank

Mock Tests & Quizzes

Trusted by 2,29,15,288+ Students

Testbook Edu Solutions Pvt. Ltd.

1st & 2nd Floor, Zion Building,

Plot No. 273, Sector 10, Kharghar,

Navi Mumbai - 410210

[email protected]
Plot No. 273, Sector 10, Kharghar,

Navi Mumbai - 410210

Toll Free:1800 833 0800

Office Hours: 10 AM to 7 PM (all 7 days)